Menu
0
0

Archiv článků

Jak nalepit samolepící tapetu na zeď?27. 10. 2021
Pro renovaci nábytku nebo vylepšení vzhledu interiéru je vhodné použít samolepící tapetu (fólii). Po přečtení článku zjistíte, že její použití je snadné a během chvilky si vykouzlíte nový interiér.
Jak lepit samolepicí podlahové čtverce Deco Floor22. 04. 2021
Říkáte si, že by si vaše domácnost zasloužila novou podlahu, ale nechce se vám rozbíjet nemoderní dlažbu, rozebírat staré parkety nebo odstraňovat sešlapané linoleum? Vyzkoušejte samolepicí podlahové čtverce.
Jak lepit samolepicí tapetu19. 03. 2021
Samolepicí tapety jsou dekorativní folie, které slouží k renovaci starého nábytku, kuchyňské linky, obložení, dveří nebo poliček a skříní. Můžete je lepit na všechny čisté, suché a hladké povrchy. Tapety jsou k dostání v imitacích dřeva a stromů, kamenů, kachliček a obkladů, mramoru a jiných přírodních materiálů, v jednobarevných variantách bílé, žluté, modré, černé, červené či zelené nebo ve speciálním dekoračním provedení, například samolepicí tabulové folie nebo folie na okno zneprůhledňující sklo. 
Jak vyčistit tapetu25. 01. 2021
Stejně jako všechno ostatní vybavení domácnosti, i tapety potřebují občas provést pravidelnou údržbu. Přece jenom zachycují prach, nečistotu, špínu, zvířecí chlupy a v některých místech jsou znečištěné od prstů, otírání při průchodu nebo třeba od malých dětí. Prostředky a způsoby čištění tapet ale závisí především na materiálu, z něhož jsou vyrobené.
Bydlení ve venkovském stylu23. 07. 2019
Máte rádi útulné prostory, kde čas proudí tak nějak pomaleji? Pokud zrovna neholdujete minimalismu a strohé jednoduchosti moderny, tento článek je psaný přímo pro vás. Nalaďte se na vlnu pohody, uvařte šálek kávy a udělejte si čas na přečtení následujících pár řádků, kde se dozvíte, jak snadno bydlení v příjemném venkovském stylu vykouzlit.
6 tipů, jak vybavit dětský pokoj pro vaše malé neposedy06. 06. 2019
Dětský pokoj je pro vaše malé poklady hracím prostorem i místem pro spánek a bezpečné útočiště. Jak to udělat tak, aby se všechny tyto prvky skloubily dohromady? V případě, že se do zařizování chcete pustit sami a na vlastní pěst, věnujte pozornost následujícím radám a nápadům, jak jednoduše dětský pokoj zařídit.
Jak si zařídit bydlení ve skandinávském stylu hygge?03. 06. 2019
Současný trend, který ovládl oblast interiérového designu, je styl hygge. Odkud slovo hygge pochází a co se skrývá za jeho významem? Načerpejte pozitivní severskou atmosféru a posuďte sami, jestli se vám bude žít šťastněji. Přijďte na chuť pomalému a šťastnému způsobu života.
Jak vybrat lepidlo na tapety08. 01. 2018
Poradíme Vám, jaká lepidla použít na různé druhy tapet. Není to žádná věda. Potřebujete pouze vědět, z jakého materiálu je Vaše tapeta vyrobena.
Jak využít samolepicí folie?21. 11. 2017
Samolepicí folie (někdy se jim říká samolepicí tapety) jsou skvělým pomocníkem do domácnosti, když toužíte po drobné rychlé změně nebo když potřebujete snadno a za pár minut skrýt nějaké nedostatky.
Jak nalepit fototapetu10. 11. 2017
Jak se vypořádat s lepením fototapety na zeď? Není to tak těžké, s naším návodem to jistě zvládnete a svůj byt oživíte během několika chvil. Na co si dát pozor, to se dočtete v článku.
Jak na bordury27. 10. 2017
Dekorace stěn interiéru - to nejsou jen tapety. Inspirujte se tipy k nalepení bordur na zeď. Oživí dětské pokoje, ale i ostatní místnosti v bytě.
Jak penetrovat zeď05. 10. 2017
Hledáte informace, jak penetrovat zeď? A proč vůbec? Je to důležité hned z několika důvodů. Dočtete se o nich v článku. Penetrace stěny je potřebná jak před malováním, tak před tapetováním.
Nejčastější chyby při tapetování29. 06. 2016
Každý dobře ví, jakou dá práci vybrat tu pravou tapetu. Jak je těžké ji dokonale sladit k nábytku, ke koberci, a aby se líbila všem doma. Se samotným výběrem tapety si každý dá záležet, ale bohužel málokdo si poté dá tu práci s tím nejdůležitějším – se samotnou aplikací (lepením) tapety, ale hlavně s přípravou podkladu.
Časté dotazy a odpovědi ohledně tapet na zeď22. 06. 2016
V tomto článku bych se chtěl věnovat častým otázkám našich zákazníků. Jedná se o otázky, které by Vám mohly při nákupu tapet velice pomoci.
Odstranění tapet a příprava podkladu23. 05. 2016
Odstranění starých tapet je strašákem pro spoustu z nás. Pokud ale dodržíte doporučený postup, nemusíte se bát, půjde to téměř samo.
Renovace starých kachliček za kuchyňskou linkou pomocí tapet18. 04. 2016
Ptáte se, jak levně, rychle a snadno zrenovovat starý kachličkový obklad za kuchyňskou linkou? Nemusíte nic sekat. Efektivním řešením je využít stěnové vinylové tapetové obklady.
Tapetování rohů a okenních výklenků05. 09. 2014
Zákazníci se nás často ptají, jak správně tapetovat rohy či okenní výklenky. Přinášíme Vám proto několik praktických rad.
Jak lepit vinylové a papírové tapety?09. 05. 2014
Přinášíme Vám podrobný návod, jak si počínat při lepení vinylových a papírových tapet.
FOTOPOSTUP: Jak nalepit vliesovou (foto)tapetu09. 05. 2014
Vliesové tapety nalepíte rychle a jednoduše. Lepí se za sucha, takže nanesete lepidlo na stěnu a přitisknete pás tapety. Žádná manipulace s papírovými archy ztěžklými natřeným lepidlem a podobně. Takto vyzdobená místnost navíc bude tepelně i zvukově izolovaná, zároveň vlies díky své prodyšnosti nechá stěny dýchat, aniž by se pod ním vyrojila plíseň, a jeho barvy nebudou z jeho motivu vybledávat. Máte vybranou svoji krásku a přemýšlíte, jestli ji zvládnete nalepit na stěnu bez zádrhelů a karambolů? S našim návodem určitě. 
O e-shopu a kamenné prodejně18. 04. 2014
Ve video ukázce Vám ukážeme širokou nabídku tapet, který nabízí internetový obchod www.kupsi-tapety.cz.