Menu
0
0

Jak lepit samolepicí podlahové čtverce Deco Floor

Říkáte si, že by si vaše domácnost zasloužila novou podlahu? Vyzkoušejte samolepicí podlahové čtverce. Můžete je lepit na všechny hladké, suché, pevné a nesavé podklady, takže není potřeba likvidovat starou nevzhlednou dlažbu. Navíc máte na výběr z moderních i retro dekorů. A samotné lepení čtverců je snadné. Zvládne ho každý šikovný kutil, my vám ukážeme, jak na to. 

samolepicí podlahové čtverce a jejich lepení

Co budete k lepení podlahových čtverců potřebovat

Příprava podkladu: Podklad zbavte mastnoty, prachu a špíny. A můžete se pustit do práce. Výhodou samolepicích čtverců na podlahu je to, podklad není potřeba plochu, na kterou je budete lepit, důkladně připravovat ani penetrovat jako v případě tapet. 

Jak lepit čtverce Deco Floor

Podlahové čtverce začněte lepit od středu místnosti. Nejprve si naznačte pravoúhlý středový kříž uprostřed místnosti a první kusy PVC samolepících podlahových čtverců nalepte podle naznačených kolmých čar. Nepotřebujete lepidlo, stačí odstranit krycí vrstvu ze spodní strany čtverce, pečlivě položit souběžně s liniemi a po celé ploše, především u krajů, přitlačit pomocí tapetářského válečku.

Další čtverce potom přikládejte k hranám již nalepených kusů. Materiál, z něhož jsou čtverce vyrobené, lze u stěn, nábytku a jiných nerovností snadno stříhat nůžkami nebo zařezávat odlamovacím nožíkem. 

lepení podlahových čtverců Deco Floor

lepení podlahových čtverců

Dobré rady na závěr 

  • Dejte pozor na vlhké místnosti, interiéry s vyhřívanou podlahou, dřevěné podlahy, krytiny z laminátu, parkety, click vinyl a místnosti s příliš nízkou teplotou. Ideální podklad pro lepení PVC samolepících podlahových čtverců jsou dlažby, kachličky a veškeré nesavé hladké povrchy.
  • Pokud se na některých místech dlaždice odlepí tak PVC podlahový čtverec nahřejte fénem.
  • Tento materiál není určen k horizontálnímu lepení.

Zpět na výpis článků