Menu
0
0

Jak využít samolepicí tapety a folie

Samolepicí folie (někdy se jim říká samolepicí tapety) jsou skvělým pomocníkem do domácnosti, když toužíte po drobné rychlé změně nebo když potřebujete snadno a za pár minut skrýt nějaké nedostatky (naštípnutý roh skříňky, poškrábané povrchy…). Jsou vaše dveře stále funkční, ale už vás nudí, nebo jsou oprýskané? Snadná pomoc. Polepte je folií. 

Folie je velmi účinným a především levným prostředkem, jak se s vylepšením designu interiéru vypořádat. Nemusí jít přitom jen o renovaci vašeho stávajícího nábytku. Díky samolepicím tapetám si totiž můžete v bazaru levně pořídit třeba i takové skříně, které se nehodí do vašeho bytu a s ničím neladí. Pomocí folie pak skříň přetvoříte k obrazu svému.

Kam lze nalepit samolepicí folie?

  • Dvířka kuchyňské linky
  • Plocha za kuchyňskou linkou
  • Dveře
  • Skříně
  • Stůl
  • Lednička
  • Obkladačky
  • Umakartové plochy
  • Další hladké povrchy
TIP: Samolepicí folie je možné čistit mýdlovou vodou nebo saponátem.

Renovace starého nábytku

Nejčastějším způsobem využití samolepicích tapet a folií je takzvaná renovace nábytku. Nemusíte investovat čas a peníze do koupě nových skříní. Na trhu najdete velké množství folií s imitací různých druhů dřeva, takže se dá najít vhodná tapeta pro každý interiér. Samolepicí folie se prodávají v metráži, takže je třeba pečlivě si vyměřit, kolik metrů budete potřebovat.

V nabídce jsou různé šíře (45 cm, 67,5 cm a 90 cm) – díky tomu si můžete vybrat tu, která pokryje celá dvířka, aniž by bylo potřeba ji napojovat vedle sebe, a zároveň tu, kterou nebude nutno zbytečně moc ořezávat a vytvářet odpad.

Imitace dřeva, mramoru nebo kachliček

Kromě imitace různých druhů dřeva lze zakoupit také imitaci mramoru nebo obkladaček. Takže jestli máte starou kuchyňskou linku a toužíte mít za pracovní plochou „vykachličkováno“, nemusíte kvůli tomu podnikat složité stavební úpravy. Stačí na stěnu za pracovní plochou kuchyňské linky nalepit samolepicí folii s imitací kachliček, a máte hotovo.
 
TIP: Jestliže chcete folii odstranit, nahřejte ji pomocí fénu. Potom je odlepení snadnější.

Samolepící folie na ledničku

Samostatnou kategorií pak jsou samolepicí folie na lednici. Prodává se přímo v rozměru vhodném na ledničku. 
 
Samolepicí folie na lednici Paříž    Návod na nalepení samolepicí folie

Zpět na výpis článků