Menu
0
0

Jaké jsou výhody tapet?

Každý člověk chce být ze své podstaty originál a jedinečnou by chtěl mít i svoji domácnost. To někdy bývá vzhledem k finančním možnostem problematické, ale věřte, že i za málo peněz můžete mít hodně muziky. Když totiž svoje stěny „obléknete tapetami“, získáte interiér, který bude jen a jen váš.

Tapety na zeď, ať už jde třeba o tapety do koupelny nebo dětské tapety do pokojíčku, si většina lidí pořizuje právě z estetických důvodů. Tapeta totiž může být v neuvěřitelné škále barev, vzorů a struktur, čehož nejde klasickou barevnou výmalbou nikdy dosáhnout. Jejich designovou různorodost ještě rozšiřuje materiál, ze kterého je tapeta vyrobena, může jít třeba o samolepící tapety, vliesové tapety, vinylové tapety, 3D tapety nebo velmi moderní 3D obklady.

Izolují zvuk a teplo

Plusem tapet ale rozhodně není jen jejich zajímavý a originální vzhled. Výhodné také je, že umí skrýt trhlinky na stěnách a vyrovnávají nerovnosti. Přitom ale tapety díky své prodyšnosti nechají stěnu dýchat, a tak nezačnou vznikat plísně. Další předností tapet na zeď jsou jejich izolační vlastnosti. Částečně tlumí zvuky mezi jednotlivými místnostmi a také fungují jako tepelná izolace. 
Opomenout u tapet nelze ani jejich velkou flexibilitu. Můžete si jimi ozdobit všechny pokoje, protože je lze použít na celou řadu povrchů, nejen klasické omítky či sádrokarton, ale i beton či umakart. Samolepící tapety pak lze použít i na kov, plast nebo sklo, takže už dávno neplatí, že tapetovat se musí jen stěny. Čím dál populárnější je tapetování dveří a nábytku. Skvělé je, že některé tapety lze i omývat vodou. 
 

designové tapety v ložnici

Související články

Zpět na výpis článků