Menu
0
0

Video pro lepení vliesových tapet

Velkou předností vliesových tapet je vedle krásného designu a příznivé ceny jejich snadná instalace. Zapomeňte na nějaké provlhávání, tak jak je tomu u papírových a vinylových tapet, při lepení vliesových tapet se lepidlo nanáší přímo na stěnu, ne na tapetu. Jak přesně na to? Ukážeme ve videu.

V naší poradně jsme pro vás sepsali už podrobný návod na lepení vliesových tapet. V něm se dočtete o penetraci zdi, výpočtu spotřebě tapet a jaké pomůcky budete potřebovat. Protože ale víme, že není nic lepšího, než když člověk vidí tapetování na vlastní oči, natočili jsme toto video a přidali textový popis. Přejeme, ať se tapetování daří.

Lepení vliesových tapet video 


Jak se lepí vliesové tapety?

  1. Nejprve si připravte lepidlo, které je určené pro lepení vliesových tapet (doporučujeme lepidlo Metylan direct vlies nebo Euro 3000 vlies). Rozmíchejte ho podle návodu s vodou, po 30 minutách je lepidlo připraveno k lepení.
  2. Olůvkem na štěně rozměřte ideální svislici pro správné vedení pásu vliesové tapety. Dále změřte výšku stropu a po naměření tapety ustřihněte první pás. Než ho nalepíte, naznačte si tužkou začátek druhého pásu.
  3. Lepidlo naneste na zeď. Vždy jen pro jeden pruh tapety a ihned ho pomocí kartáče, nebo stěrky vyhlaďte. Znečištěnou tapetu od lepidla snadno očistíte vlhkou houbou a suchou hadrou. Přebytečný kus tapety zařízněte ostrým odlamovacím nožem a zahlaďte.
  4. U dalšího pásu je postup stejný, jen je nutno správně navázat vzor tapety. Vzor vás sám povede. Tapety lepíme vždy natěsno k sobě, ne přes sebe. V rohu přebytečný kus tapety opět seřízněte ostrým odlamovacím nožem.
Zpět na výpis článků