Menu
0
0

Tapety na zeď pro Váš interér

SkladovostZaměřeno na designTermoizolační tapetaFOTOTAPETY

Pomůžeme vám s výběrem tapety

Vyberte vlastnosti, které požadujete pro vaši tapetu

Proč nakupovat u nás?Výhody nákupu
na Kupsi-tapety.cz

  • Široký výběr – více než 12 000 produktů k okamžitému odeslání
  • Více než 27 000 spokojených zákazníků
  • Doprava zdarma pro všechny objednávky nad 1 500 Kč
  • Profesionální personál připravený vám kdykoli poradit

Oblíbené tapety

Co je u nás nového

Vlastní fotka na tapetu? Zařídíme vám vyrobení na míruChtěli byste mít na zdi fotku vašich dětí, vnoučat, zážitek z dovolené, firemní logo, znak ...
Kupsi tapety vám přejí krásné VánoceKe zdobení stromečku, pečení cukroví, předvánočnímu úklidu nebo ke shánění dárků bychom vám ...
Zobrazit všechny novinky

Poradíme s tapetováním

Tapety na zeď pro váš interiér

Tapeta na zdi jednoznačně oživí interiér. Je jen na Vás, jak design svého bytu uchopíte a jakou atmosféru pomocí doplňků vytvoříte. Tapety se každopádně vracejí na výsluní a v širokém sortimentu není snadné si vybrat. Vyrábí se v různých barvách a též v různých intenzitách odstínů a s mnoha rozličnými druhy vzorů od jemných a decentních po výrazné a extravagantní. Nechybí ani retro styl.

Kromě matných povrchů může mít tapeta také lesklé plochy, od nichž se odráží dopadající světlo, tudíž celkový efekt vyznívá večer za umělého osvětlení jinak, než ráno za svítání. Hlavním cílem je, abyste se doma cítili příjemně a uvolněně, proto při výběru tapet zohledněte nejen ráz celého bytu a barvu ostatních doplňků, ale dejte i na svoje pocity. Nejvíce času ve vytapetované místnosti budete trávit Vy a Vaše rodina, na Vašem názoru tedy záleží více, než na obecně přijímaných estetických zákonitostech.

Buďte originální s novou tapetou na zeď

Tapety do kuchyně a koupelny? Žádný problém. U nás najdete tapetu skutečně do každé místnosti. Ať už máte rádi retro, nebo si potrpíte na moderní styl, vše máme k dispozici. Dětské tapety, klasické, designové. Nechybí dokonce ani omyvatelné či luxusní tapety, které Váš interiér pozvednou do jiných dimenzí.

Materiály tapet: Lepení za sucha není problém

Podle materiálu se tapety dělí na papírové, vinylové, saténové (látkové) a vliesové. Povrch může být hladký, sametový či s výrazným prolisem. Největším hitem jsou v současné době tapety vliesové, jejichž hlavní výhodou je možnost lepení na stěnu za sucha. Lepidlo se totiž nanese pomocí štětky či válečku rovnou na zeď. Následně se na natřenou stěnu přiloží suchý pás tapety a kartáčem nebo tapetářskou stěrkou vyhladí. Přebytečné lepidlo se očistí houbou nebo hadrem.

Vinylové tapety se lepí opačným způsobem – lepidlem se natře tapeta, která se nalepí na suchou zeď. Vinylové tapety se mohou použít v namáhaných prostorech, tedy v kuchyních, koupelnách nebo chodbách.

Papírové tapety jsou nejlevnější a nejobyčejnější a nejčastěji se využívají v dětských pokojích, kde je předpoklad, že děti tapetu pomalují, a také se po pár letech pravděpodobně změní zájmy Vašich ratolestí, a dále na chatách a chalupách, kde nechcete do interiéru investovat zbytečně moc peněz a často jde spíše především o zakrytí nerovností na stěně.

Saténové neboli látkové tapety jsou vyrobeny ze speciálních materiálů, často mají tzv. zámecké vzory a jsou považovány za nejluxusnější. Mají za úkol imitovat starožitné vzory.

Experiment s tapetou na stěnu? Proč ne!

Tapety v našem e-shopu jsou rozděleny do přehledných kategorií, případně ještě můžete využít filtr, který Vás nasměruje na vybrané materiály, vzory, barvy nebo výrobce.

Dovolujeme si též upozornit na módní interiérový doplněk, kterým jsou bytové fototapety, které v poslední době také zažívají velký comeback. Dříve se jejich motivy omezovaly zejména na moře s palmami, případně zvířata, ale dnes nechybí různé makro zvětšeniny nebo abstraktní, květinové či dětské vzory. Fototapety jsou také vhodné k využití v komerčních prostorách, ať už jsou to hotely, restaurace, butiky nebo kanceláře. V našem e-shopu dále najdete široký sortiment samolepicích dekorací na stěnu a bordur, které taktéž oživí váš domov. Jejich lepení je velmi snadné a lze je aplikovat i na malé plochy.

Pokud si nejste jisti, zda se vybraná tapeta a její barva hodí do Vašeho interiéru, jako jediní na internetu nabízíme zasílání vzorků tapet zdarma. Tak neváhejte a experimentujte!

Penetrace je základ

Nezapomínejte také na penetraci – správná příprava stěny je základ. Penetrujte vždy.